Μέρκελ: «Πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων υπό όρους

Στροφή φαίνεται να κάνει το Βερολίνο απέναντι στο ελληνικό αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων. Η Άγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που κρατά το «κλειδί» των αποφάσεων στα χέρια της για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι ένα βήμα πριν από την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος, αλλά υπό όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Μέρκελ θέτει ως προϋπόθεση, αποδείξεις ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα επιτευχθούν, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.

Η Καγκελάριος η οποία δεν επιθυμεί άλλη εστία αναταραχής εντός της Ευρωζώνης, λαμβάνει τις αποφάσεις σταθμίζοντας, μεταξύ άλλων, την κρίση στην Ιταλία αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε επίπεδο εταίρων το αργότερο έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Ενήμερος για τη διαφαινόμενη στροφή της Μέρκελ είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΡΚΕΛ, ΟΡΟΙ, ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!