ΜέΡΑ25: «Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη»

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για το κλίμα αστυνομοκρατίας και απρόκλητης αστυνομικής βίας που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25.

Σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για τη στρατηγική έντασης που ξεδιπλώνουν καθημερινά οι δυνάμεις που θεσμικά είναι επιφορτισμένες να διατηρούν την τάξη» και θέτει προ των ευθυνών του όχι μόνο τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό.

«Το τελευταίο κρούσμα, μιας βίαιης επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον αβλαβών και άοπλων συγκεντρωμένων πολιτών μέσα στο χώρο της Ευελπίδων, θα δοκιμάσει στο έπακρο τις ακροβατικές ικανότητες του κυρίου Χρυσοχοϊδη προκειμένου να το εντάξει σε κάποιο πλαίσιο «πάταξης της ανομίας»: κάμερες μέσων ενημέρωσης κατέγραψαν ότι δεν υπήρξε ούτε ανομία ούτε πρόκληση, συνεπώς ο κ. Χρυσοχοϊδης που κατά δήλωσή του ψήφισε χωρίς να το έχει διαβάσει ολόκληρο Μνημόνιο, πιθανότατα δε διάβασε επίσης ότι η «συνάθροιση άνω των τριών ατόμων» δε συνιστά πλέον αδίκημα», αναφέρει.

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει επίσης ότι «Θέλουμε όμως να μοιραστούμε την ανησυχία μας, και να τη μεταφέρουμε στον ίδιο τον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι:

«Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί η στρατηγική αυτή μπορεί να έχει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη στις δεξαμενές απ’ τις οποίες αντλείτε ψηφοφόρους, αλλά σας βάζει σε μια διόλου κολακευτική παρέα ανελεύθερων, αυταρχικών καθεστώτων που έχουν τουλάχιστο τη στατιστική τάση να μην μακροημερεύουν.

Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί μια πρόχειρη ματιά στον ξένο Τύπο (δε χρειάζεται καν να αναγκαστείτε να διαβάσετε τους Financial Times) αποτυπώνει ένα κύμα εξεγέρσεων πολιτών ενάντια σε κυβερνήσεις που τους φτωχαίνουν οικονομικά και τους καταπιέζουν αστυνομικά, και ξέρετε πολύ καλά, κι ας μη μπορείτε να το ομολογήσετε, ότι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων σε συνδυασμό με το επόμενο ξέσπασμα της Κρίσης, θα πλήξουν την τσέπη των Ελλήνων πολιτών και θα κονιορτοποιήσουν ακόμα και το ξεπούλημα που αποκαλείτε «επενδύσεις».

Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί όταν οι πολίτες φτάσουν ν’ αναρωτιούνται ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη απ’ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πολύ γρήγορα θα ψάχνουν και κάποιον να φέρει μια νέα Δημοκρατία για να τον προστατεύσει από τη «Νέα Δημοκρατία».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕΡΑ25, ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!