Με φράση του Καραμανλή ξεκίνησε την ομιλία του ο Σαμαράς – Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η χώρα βήμα-βήμα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση για να δημιουργηθεί μια νέα Ελλάδα, όχι μια χώρα που θα επιστρέψει στα δανεικά που θα την έφερναν και πάλι σε νέα ή και χειρότερα αδιέξοδα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το «ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974» είναι να ξεριζωθεί από τη χώρα ο λαϊκισμός, να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη, «γιατί τότε μπήκε στην Ευρώπη, χωρίς όμως να γίνει Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την ύφεση, «δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί», ενώ η ανεργία σημειώνει πτώση, έστω και με μικρούς ρυθμούς.

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία».

Απευθυνόμενος στους μεγαλύτερους, όπως είπε, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της» … «χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών».

Τόνισε ακόμη πως έχει τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος για να βγούμε από το μνημόνιο πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, από τα τέλη αυτή της χρονιάς, αντί από τις αρχές του 2016.

Βγαίνουμε από την κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε το όραμά του, μιλώντας για μια Ελλάδα που «να μη ζητά δανεικά για ζήσει, να μην κλείνουμε τα εργοστάσια, μια Ελλάδα για τους άξιους, όχι για τους ημέτερους, όχι για τους επιτήδειους».

Όπως είπε, θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας πως αυτή είναι η μόνη εγγύηση για την απασχόληση.

Παρουσίες και απουσίες

Παρουσία-έκπληξη στην εκδήλωση ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Το «παρών» δίνουν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και κορυφαία στελέχη όλων των εποχών, όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και πληθώρα μικρομεσαίων στελεχών, δινοντας ένα θετικό στίγμα σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για την Κεντροδεξιά.

Η εκδήλωση έχει και τις απουσίες της, όπως αυτές του Γιώργου Αλογοσκούφη, του Γιώργου Σουφλιά και του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση