Categories: Πολιτική

Μαξίμου: Μετά τον Τσιόδρα και κατά Σαρηγιάννη, για το… lockdown στις 3 Ιανουαρίου

H κυβέρνηση πλέον έχει επιλέξει να τηρεί τη «αυστηρή γραμμή» απέναντι σε διαφορετικές «φωνές» για τη διαχείριση της πανδημίας. Μετά το «άδειασμα» Τσιόδρα και όσα προηγήθηκαν, το Μαξίμου πλέον στρέφεται και κατά του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος προτείνει τα τελευταία 24ωρα σκληρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι lockdown.

Οι δηλώσει του έχουν ενοχλήσει κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown.

Ενδεικτικό της ενόχλησης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Σαρηγιάννη είναι η φράση κυβερνητικού στελέχους: «Ο κ. Σαρηγιάννης δεν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν συμμετέχει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Ως εκ τούτου, οι επιστολές που πρόκειται να στείλει (την Παρασκευή, όπως έχει δηλώσει) ο κ.Σαρηγιάννης αντιμετωπίζονται ως μια από τις πολλές που καθημερινά φτάνουν από πολίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αν δεν ήταν γιορτές, θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα αύριο», είχε πει λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η εισήγηση για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στη χώρα για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον ο κ. Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ είχε αναφέρει:

«Γράφω μια εισήγηση, η οποία θα σταλεί στο Μαξίμου την Παρασκευή (24/12). Είμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα άμεσα, ώστε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση από τις αρχές και μέσα του Γενάρη. Από το τέλος του χρόνου περιμένουμε να κυριαρχήσει η Όμικρον και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτήν την ανάπτυξη στα σπάργανα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κανονικά θα έπρεπε να ληφθούν αύριο».

Ακόμη, είπε πως θα εισηγηθεί μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης. Το lockdown του Μαρτίου 2020 με την αυστηρότητα που είχε, είχε την αποδοτικότητα που απαιτείται για να σταματήσει η Όμικρον στα σπάργανά της». Ακόμη, εκτίμησε πως «τα σχολεία μετά τις γιορτές δεν θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν».

Σε χθεσινή του τοποθέτηση, στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε πως «το lockdown είναι κάτι που δεν θέλει κανείς, το έχουμε πει, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικό εχθρό, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Επίσης, προανήγγειλε πως στις 16 Ιανουαρίου τα κρούσματα θα είναι 6.000, «στο καλύτερο σενάριο». Όπως είπε, «αν η διασπορά συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλει η μετάλλαξη Όμικρον», για να τονίσει πως «χρειάζονται άμεσα, αυστηρά μέτρα».

Comments are closed.


Recent Posts

Λέων: Το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας είναι ένα πολύτιμο στοιχείο

Στο Live News μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε ότι το φιαλίδι με το αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας…

6 λεπτά ago

Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βρέθηκε τώρα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Η…

16 λεπτά ago

ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν επιμένει στο «όχι» για Σουηδία και Φινλανδία

Συνομίλησα σήμερα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό (Μαρκ Ρούτε). Αξιωματούχοι από Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία ζήτησαν επίσης μια συνάντηση (που…

21 λεπτά ago

Τουρκικά μαχητικά έφτασαν στα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη -Διάβημα ΥΠΕΞ

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση! Πολεμικά αεροσκάφη της γείτονος πέταξαν κοντά στην Αλεξανδρούπολη, σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Το υπουργείο Εξωτερικών…

26 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριό του με θέμα «Σταδιοδρομία στη σύγχρονη δημόσια διοίκηση

Tο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕπ, στο πλαίσιο των δράσεων για συνεχή βελτίωση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα,…

27 λεπτά ago

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου με κορτιζόνη

Ο ΕΟΦ με απόφασή του ανακαλεί παρτίδα του φαρμακευτικού προϊόντος HYDROCORTISONE TABL. 30x20mg καθώς βρέθηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του…

34 λεπτά ago