Μαξίμου κορωνοϊός: Επί τάπητος «plan b», υποχρεωτική χρήση μάσκας

Σήμερα, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η σύσκεψη γίνεται στο φόντο της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και στις ανησυχίες που εκφράζουν επιστήμονες για επιστροφή στις συνθήκες του Μαρτίου.

Επί τάπητος θα μπει η εφαρμογή του «Plan b», που προβλέπει τοπικά lockdown, ενώ εστιάζει στη σημασία τήρησης των κανόνων δημόσιας υγείας.

Πρώτο και βασικό μέτρο η υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Το μέτρο εισηγείται σύσσωμη η κοινότητα των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις και οι αποφάσεις της σύσκεψης αναμένεται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα. 

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν αντέχει να πάει σε ένα δεύτερο lockdown και για την αναχαίτιση της διασποράς θα επιστρατεφτούν μέτρα αλλά και έλεγχοι για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, τη μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, τους κανόνες υγιεινής και την ύπαρξη αντισηπτικών για τα χέρια σε καταστήματα και γενικά χώρους συνάθροισης.

Επίσης θα επανέλθουν οι αναφορές περί «ατομικής ευθύνης» των πολιτών στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Πέφτουν τα πρόστιμα «βροχή»

Εξάλλου κατά το χρονικό διάστημα 14/7/2020 το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής
Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Ελληνική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε 69
Δήμους σε όλη την ελληνική επικράτεια, με αντικείμενο την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Ελέγχθηκαν συνολικά 569 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυκαταστήματα, κ.α.) στα 39 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν 51
παραβάσεις (ποσοστό 32,29%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.350€ που αφορούσαν κυρίως τη μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, καθώς και υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας.

Τέλος επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας δύο (2) καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος για δεκαπέντε (15) ημέρες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, PLAN B, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!