Μαξίμου-εμβολιασμός: Ποιοτικές έρευνες  καταγράφουν γιατί απέτυχε η καμπάνια - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
15
Νοέμβριος
Back
Μαξίμου: Στην Αυτοδιοίκηση το «μπαλάκι» για εμβολιασμούς, τήρηση μέτρων

Μαξίμου-εμβολιασμός: Ποιοτικές έρευνες  καταγράφουν γιατί απέτυχε η καμπάνια

Όταν καθημερινά έχουμε εβδομήντα και ογδόντα νεκρούς, κανένας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος. Πόσο μάλλον η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο. Για αυτό και στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια ακόμα και αυτό της επιβολής περιοριστικών μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να πιέσει τους ανεμβολίαστους πολίτες για να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο είναι αμφίβολο, και με βάση τη μέχρι σήμερα εικόνα, να καταφέρει να πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα και οι ποιοτικές μετρήσεις που είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.  Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» από τις έρευνες αυτές  προκύπτει πως δεν μπορεί να υπάρξει ένα γενικό μοντέλο «πειθούς» των ανεμβολίαστων καθώς οι λόγοι που επικαλούνται όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν ήταν σε μεγάλο βαθμό διαφοροποιημένες.

– Στο ερώτημα «γιατί σκέπτομαι να κάνω το εμβόλιο», οι απαντήσεις ποικίλλουν: άλλοι αναφέρονται στο κόστος των συχνών μοριακών τεστ, άλλοι στο γεγονός πως σε αντίθεση με τις παρέες τους δεν έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, ενώ κάποιοι είχαν την τραγική εμπειρία να δουν κοντινό τους άνθρωπο να νοσεί βαριά ή να πεθαίνει.

-Οι γενικές καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού και οι προτροπές των ειδικών από τα τηλεπαράθυρα δεν αποδίδουν. Για όσους τελικά πείθονται να εμβολιαστούν, τούτο κατά κανόνα οφείλεται είτε στον προσωπικό γιατρό τους είτε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύονται πολύ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι η επιχείρηση «πειθούς» έχει όρια.

Συνεπώς τα σενάρια για λήψη σκληρών περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι πιθανόν να καταστούν μονόδρομος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!