μαξίμου-δεν-υπάρχει-θέμα-πια-πραγμα-944720
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.09.2021 | 21:12

Μαξίμου: «Δεν υπάρχει θέμα πια» -Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Ελπιδοφόρου

«…δεν υπάρχει θέμα πια»: Αυτό ήταν το σχόλιο ανώτατης κυβερνητικής πηγής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.  Η συνάντηση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδα και ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα.

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» των προηγούμενων ημερών προηγούμενες ημέρες.

Αν και αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την ακύρωση της συνάντησης, ωστόσο σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν μετά την ανακοίνωση του αρχιεπισκόπου, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε.

Χτες, Πέμπτη, η κυβέρνηση είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου για τις κινήσεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος παρέστη του στην τελετή εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Υόρκη. Στην ίδια εκδήλωση, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν παρών και ο κατοχικός ηγέτης της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.