Μαξίμου: Αστειότητες τα περί μετάθεσης εκλογών το φθινόπωρο

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια περί μετάθεσης των εκλογών τον Σεπτέμβριο, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από δημοσιεύματα που μιλούν για εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός να πάει πιο πίσω το χρόνο των εκλογών, με πρόσχημα τη μη διατάραξη της τουριστικής περιόδου.

Από την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν αυτά τα σενάρια «αστειότητες».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα 10 Ιουνίου προκειμένου να του ζητήσει την προκύρξη εθνικών εκλογών.

Αρχικώς, τις πρώτες ώρες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών γινόταν λόγος για προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 3 Ιουνίου (δηλαδή αύριο) με δεδομένο οτι η επικρατέστερη ημερομηνία για εκλογές ήταν η 30η Ιουνίου.

Ωστόσο, όταν άλλαξε ο σχεδιασμός για την ημερομηνία των εκλογών και αποφασίστηκε αυτές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, με επίσημη αιτιολογία την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων στις 2 Ιουλίου, άλλαξε και ο χρόνος πρόκηρυξης κατά μία εβδομάδα, ώστε η προεκλογική περίοδος να μην υπερβαίνει το προβλεπόμενο των 30 ημέρων περίπου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!