Μαξίμου: Ψέματα ΝΔ οι χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο –Ιδού η αλήθεια

Για ψέματα της ΝΔ και του Πρώτου Θέματος σχετικά με τις χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, κάνει λόγο σε non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Πρώτο Θέμα συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είτε είναι, λοιπόν, αδιάβαστοι, είτε συστηματικοί ψεύτες! Η αλήθεια για τους «διορισμούς» και το «κομματικό κράτος», που δήθεν στήνει η κυβέρνηση, έχει ως εξής», τονίζει χαρακτηριστικά το non paper. Kαι αναφέρει αναλυτικά:

  1. Οι 6.803 παραπάνω εργαζόμενοι που προκύπτουν με βάση την απογραφή του 2016, σε σχέση μ’ αυτή του 2015, αφορούν σε:

– Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

– Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ

– Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

– Εποχικούς πυροσβέστες

– Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998

Κανένα, λοιπόν, κομματικό στέλεχος ή μετακλητός! Εκτός και αν η ΝΔ δεν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πυροσβέστες, κ.λπ.

  1. Είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ». Ψέμα που σε συνεργασία ΝΔ – Πρώτο Θέμα προσπαθούν να «περάσουν» στην κοινωνία. Η ΕΛΣΤΑΤ, κατ’ αρχήν, «μετρά» απασχόληση και όχι προσλήψεις στο Δημόσιο! Οι μισθοδοτούμενοι στο ελληνικό δημόσιο προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής. Αυτοί οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Κανένας διορισμός μονίμου υπαλλήλου, λοιπόν!

Καλό θα είναι η ΝΔ (σε συνεργασία με το… «γραφείο τύπου» της, το Πρώτο Θέμα) να μας εξηγήσουν από που τους προκύπτει ο διορισμός 27.700… Εκτός, βέβαια, και αν θυμάται τις στρατιές των συμβασιούχων – ομήρων της και κρίνει εξ ιδίων…

  1. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε 1.756 προσλήψεις συμβασιούχων με τη «φάμπρικα των δικαστικών αποφάσεων». Πράγματι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι – στα τόσα ψέματα λένε και μια αλήθεια για «ξεκάρφωμα». Μόνο που γι’ αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν!

Καλό θα είναι η ΝΔ να διευκρινίσει στους πολίτες: Θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή μόνο όσες αποφάσεις τη βολεύουν; Για το Πρώτο Θέμα δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα…

  1. Ο αριθμός των 2099 μετακλητών υπαλλήλων αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, από τους οποίους μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και ύπηρεσίες της Βουλής. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, «δικά μας παιδιά» ή «στρατός κομματικών» -για την ιστορία στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 1930 από τους οποίους μόνο 708 σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.
  2. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί» καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, «καταγραφόταν» μια «εικονική πραγματικότητα» που απέκρυβε το συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες.
  3. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της «εικονικής πραγματικότητας» παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:

Ειδικοί σύμβουλοι                                14

Μετακλητοί                                          8

Ειδικό επιστημονικό προσωπικό         4

Δημοσιογράφο                                    2

Αποσπασμένοι                                                14 και με

Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ)                 11

Σύνολο                                                            53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη «Μετακλητοί», του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.

  1. Σήμερα στην εργασιακή σχέση «Μετακλητοί» καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση «Μετακλητού». Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.
  2. Δυστυχώς η ΝΔ παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα -για το Πρώτο Θέμα δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία. Η ηγεσία της ΝΔ. όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει:

– Θα σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;

– Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, hot spot θα αφεθούν στη μοίρα τους; Και όποιος επιζήσει;

Διαβάστε επίσης: 

Κόντρα Μαξίμου – Πρώτου Θέματος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΝΔ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΨΕΜΑΤΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!