Μαξίμου: O Μητσοτάκης κρύβεται – H απάντηση της ΝΔ και τα 16 ερωτήματα

Σε non paper του μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζεται ότι «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται». Οπως σημειώνεται «στην συζήτηση για την διαπλοκή στην Βουλή για πρώτη φορά ακούστηκαν στην Βουλή ονόματα και διευθύνσεις για τη διαφθορά και την διαπλοκή». Υπογραμμίζεται δε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για την Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια, ως «θεωρίες συνομωσίας»» και το σημείωμα του Μαξίμου καταλήγει: «Οι πολίτες που παρακολουθούν την συζήτηση, κρίνουν».

ΝΔ: Πλήρης επικράτηση Μητσοτάκη

«Πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», έβλεπαν οι συνεργάτες του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή. Όπως εξηγούσαν, «δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό, αυτά που είπε ήταν αναμάσημα των όσων έχει πει. Αποκαλύφθηκε όλη η μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στις ερωτήσεις που του έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, που συμπυκνώθηκαν στη «λίστα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ»».

Μαξίμου: Οι συνήγοροι των καναλαρχών έχασαν το μέτρο σοβαρότητας

Το Μαξίμου ανταπάντησε με νέο non paper όπου σχολιάζει τις διαρροές της Πειραιώς. «Πλήρη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη» είδαν οι συνεργάτες του, σύμφωνα με πηγές των ίδιων… Προφανώς η τακτική του κ. Μητσοτάκη, να προσπεράσει όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, ως «θεωρίες συνομωσίας», τους ικανοποίησε. Οι συνήγοροι των καναλαρχών έχουν χάσει κάθε μέτρο σοβαρότητας» αναφέρει.

Τα 16 ερωτήματα που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης

Σε νέο, τρίτο, non paper, το μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται στα ερωτήματα που όπως υποστηρίζει «αποφεύγει να απαντήσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένοντας την δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με το Μαξίμου τα ερωτήματα αυτά, που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι 16 και είναι τα εξής:

 1. Για το 27χρονο καθεστώς ανύπαρκτης αδειοδότησης των καναλιών.
 2. Για το γεγονός ότι η ΝΔ υπονόμευσε την συγκρότηση του ΕΣΡ.
 3. Για τον διαγωνισμό που παραχώρησε στην «DIGEA» το ψηφιακό φάσμα, έναντι 18 εκ. ευρώ.
 4. Για την ανοιχτή παραδοχή των καναλαρχών ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις.
 5. Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 13 εκ. που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την τράπεζα Αττικής.
 6. Για τον ρόλο του κ. Μάναλη (ανθρώπου του κ. Σαμαρά), του κ. Μουσά (εμπλεκόμενου σε υποθέσεις εκβιασμού) και της κας Ζευγώλη (διευθύντριας του γραφείου του κ. Σταϊκούρα) στην Τράπεζα Αττικής.
 7. Για τα θαλασσοδάνεια 210 εκ. που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία και για το αν σκοπεύει να τα αποπληρώσει.
 8. Για την τροπολογία του 2012, που καθιστούσε ακατάσχετη την κρατική επιχορήγηση 30 εκ. σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
 9. Για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων», στο όνομα του κ. Μητσοτάκη.
 10. Για την τροπολογία του 2013 που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας τους προέδρους, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
 11. Για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 12. Για το αν η ΝΔ επιμένει να υπερασπίζεται τον κ. Βγενόπουλο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ.
 13. Για την συστηματική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι λίστες φοροδιαφυγής.
 14. Για τον κ. Σκλαβούνη, υπεύθυνο για το σχέδιο της ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και εμπλεκόμενο στο δίκτυο υποβοήθησης της φοροδιαφυγής, ως επικεφαλής της τράπεζας UBS στην Ελλάδα.
 15. Για την οικονομική βοήθεια που παρείχαν στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοφοράκος και η SIEMENS.
 16. Για το αν υπάρχει, ή όχι, σκάνδαλο SIEMNS στην Ελλάδα.

Αναμένουμε την δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!