Μαξίμου: Διέξοδος για την επίτευξη συμφωνίας η αποχώρηση του ΔΝΤ

Ως διέξοδο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές το «παράθυρο» που άνοιξε για πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα σε non paper που δημοσιοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται:

«Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι πηγές συμπληρώνουν ότι η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΝΤ, ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!