Μαξίμου: Απαράδεκτα και απορριπτέα τα περί ανταλλαγής των «οκτώ» με τους «δύο»

  • Απο stergios
  • 22 Απριλίου 2018 - 19:13
  • Comments Off

Απαράδεκτες και απορριπτέες χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις αναφορές περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, την έκδοση των οποίων ζητεί η Άγκυρα, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου «κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια».

«Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», συμπληρώνει η κυβέρνηση.

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ