Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οι αγρότες πληρώνουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οι αγρότες πληρώνουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο

«Ανασυγκροτούν οργανισμούς με μεγάλα κόστη, δεν μπορεί να ζητούν από την παραγωγική ομάδα των αγροτών να οδηγηθεί σε αφανισμό» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ  Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητώντας ότι έστω και τώρα απαιτείται η συγκρότηση μιας Εθνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας προκειμένου «να σωθεί ότι μπορεί να περισωθεί».

διαίτερα για τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε πως  εδώ και μέρες αναζητά «το ονοματεπώνυμο αυτού που διαπραγματεύτηκε τα μέτρα για τους αγρότες. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Αποστόλου, δηλώνει παντελή άγνοια. Χτες στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, επανέλαβε την καταγγελία ότι ουδείς ενημέρωσε τους εταίρους και δανειστές ότι οι αγρότες από το 2014 φορολογούνται και ρωτώ είναι δυνατόν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να το αγνοεί;». Και επανέλαβε ότι «η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει δια του προέδρου της ότι δεν ψηφίζει αυτά τα μέτρα για τους αγρότες, τα συγκεκριμένα μέτρα. Διότι υπάρχει άγνοια των εταίρων και δανειστών και έχει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση, και όσοι διαπραγματεύτηκαν, που δεν εξήγησαν στους εταίρους τι ισχύει. Οι αγρότες από πέρυσι, με νόμο της δικής μας κυβέρνησης, φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ και όχι τεκμαρτά. Καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, όπως όλοι οι πολίτες, και είναι οι μόνοι στην Ευρώπη, οι οποίοι φορολογούνται για τα χωράφια τους, για τα μέσα παραγωγής τους, πληρώνουν στρεμματικό φόρο. Τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, ενώ ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 13% πήγε στο 23%».

Και κατέληξε: «ας τα διορθώσουν, ας αντιληφθούν που οδήγησαν τη χώρα, ας βρουν τα ισοδύναμα. Την ώρα που διογκώνουν το κράτος, κάνουν επαναπροσλήψεις, ανασυγκροτούν οργανισμούς με μεγάλα κόστη, δεν μπορεί να ζητούν από την παραγωγική ομάδα των αγροτών να οδηγηθεί σε αφανισμό».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!