Μανιτάκης-Ντόλιος: Μόνο με αλλαγή Προγραμματικής Συμφωνίας η εφεδρεία - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Μανιτάκης-Ντόλιος: Μόνο με αλλαγή Προγραμματικής Συμφωνίας η εφεδρεία

Στη συμφωνία Προγραμματικής Σύγκλισης των τριών κομμάτων δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, και «για να υιοθετηθεί το μέτρο, απαιτείται αλλαγή της». Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο αρμόδιος για τα θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, υπουργό που τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είχε έχει πει το ίδιο κατά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού.

Μανιτάκης και Ντόλιος τόνισαν πως δεν πρέπει να επιβαρύνεται το κλίμα ανασφάλειας στους δημόσιους, ενώ ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «ισχύει απολύτως η προεκλογική δέσμευση του κόμματός πως δε θα υπάρξουν απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων».

Όπως είπε ο Γ. Ντόλιος, «η προηγουμένη εμπειρία δεν παρήγαγε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ συγχρόνως οδήγησε στην έξοδο πολύτιμα στελέχη του Δημοσίου χωρίς σοβαρό δημοσιονομικό όφελος. Η μείωση του προσωπικού μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και την συνεπή εφαρμογή του αυστηρού περιορισμού νέων προσλήψεων».

Στη συνάντηση, ο αρμόδιος για τα θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και για τη διοικητική μεταρρύθμιση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαπιστώθηκε ότι ακολουθείται το  χρονοδιάγραμμα σχετικά με την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των υπουργείων, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων, των δομών και των οργανικών τους μονάδων. Η αξιολόγηση αυτή θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2012 έτσι ώστε να εκδοθούν τα νέα οργανογράμματα (Οργανισμοί), μέχρι το τέλος του έτους.

Η αξιολόγηση του προσωπικού έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το χρονοδιάγραμμα είναι  εναρμονισμένο με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κόμματων. Επίσης, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε και για το σχεδιασμό του Υπουργείου όσον αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

Σε σχέση με το πακέτο των εξοικονομήσεων των 11,5 δισ. ευρώ, από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται «ότι το ποσό που αντιστοιχεί στη συμβολή της διοικητικής μεταρρύθμισης βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση. Τα σχετικά ποσά αφορούν άλλωστε όχι μόνο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις αλλά και τα επιμέρους υπουργεία και δεν πρέπει να υπολογίζονται δύο φορές».

Από το Γ . Ντόλιο διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου έχουν ήδη περιοριστεί σε πολύ υψηλά ποσοστά κατά τα έτη 2010 και 2011.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!