Μακρόν: Πότε θα ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα –Τι συμφωνίες κλείνονται

Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Μακρόν είπε ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο κ. Μακρόν είπε ότι είναι σημαντικός οργανισμός, αλλά όπως πρόσθεσε, «δεν είναι σωστή η μέθοδος το ΔΝΤ να επιτηρεί ευρωπαϊκά προγράμματα». «Η αξιοπιστία και η κυριαρχία της Ευρώπης είναι κάτι που πάσχει», εξήγησε, κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα από τον Ιανουάριο του 2018 να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να συνεχιστεί η επίδειξη αλληλλεγγύης, κάτι που όπως είπε, θα οδηγήσει μοιραία στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Πιστεύω ότι η θέση του ΔΝΤ σε αυτήν τη διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει καλή τη πίστει και χωρίς νέους όρους και προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Μακρόν, οι δύο χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες. «Οι δύο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπογραφούν συμφωνίες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τον ΟΛΘ, την καινοτομία και την ενέργεια, μεταξύ άλλων, ενώ επανέλαβε ότι συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. «Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΚΡΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!