λαφαζάνης-περίοδος-επιτροπείας-και-κ-189616
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.05.2018 | 16:02

Λαφαζάνης: Περίοδος επιτροπείας και κηδεμονίας η δήθεν μεταμνημονιακή εποχή

Σε εκδήλωση που διοργανώνουν στο Στρασβούργο τα κόμματα του «Μπλόκο της Αριστεράς» (Πορτογαλία), των Podemos (Ισπανία), της Ανυπότακτης Γαλλίας (Μελανσόν) και ευρωβουλευτές της Αριστεράς, κατά την οποία θα συζητηθούν η νέα κατάσταση στην Ευρώπη και οι προκλήσεις στις Αριστερές δυνάμεις ενόψει και των ευρωεκλογών του 2019 θα συμμετέχουν ο Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής.

Ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί στο Στρασβούργο με την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπυ Τσίμερ, με εκπροσώπους πολλών Αριστερών κομμάτων και θα μιλήσει στην προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση για την Ευρώπη και ένα νέοευρωπαϊκό μέλλον.

Αναχωρώντας για το Στρασβούργο, τόνισε ότι «η ευρωζώνη αλλά και η Ε.Ε. μοιάζουν όλο και περισσότερο ως ένα γερμανικό φέουδο με τις περισσότερες χώρες – μέλη «δουλοπάροικους», στις οποίες δεν υπάρχουν ελευθερία, δημοκρατία και κυριαρχικά δικαιώματα.»

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης έχει μετατραπεί σε ένα είδος ιδιόμορφης αποικίας, η οποία κατά ένα περίεργο τρόπο θα αντιμετωπίσει ακόμα πιο εξουθενωτικά μέτρα στην λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδο, την οποία σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τα πολιτικο-οικονομικά κέντρα εξουσίας στην Αθήνα.

«Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και κηδεμονίας», συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, «θα δώσει την τελική και χαριστική βολή στην Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και κοινωνία και κυρίως την ελληνική νεολαία η οποία ήδη μαζικά προσφυγοποιείται.»

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «η Ελλάδα σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από μια ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή, που θα αναζωογονήσει, θα επανεκκινήσει και θα μετασχηματίσει την οικονομία και την κοινωνία στη βάση της κοινωνικήςιδιοποίησης του δημόσιουπλούτου και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας , της κοινωνικοποίησης των τραπεζών, του κουρέματος και της «σεισάχθειας» δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, της στήριξης μισθών, συντάξεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της εφαρμογής μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής και ικανής ευνοϊκής ρευστότητας στο δημόσιο και στην οικονομία».