Κυβέρνηση ΝΔ -Δομή: «Οβάλ γραφείο», 15 υπουργοί & υφυπουργοί & δύο πρόσωπα «κλειδιά» - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Κυβέρνηση ΝΔ -Δομή: «Οβάλ γραφείο», 15 υπουργοί & υφυπουργοί & δύο πρόσωπα «κλειδιά»

Στα πρότυπα του οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου, της κυβέρνησης του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και του τρόπου λειτουργίας της ΝΔ στην αντιπολίτευση, πρόκειται να φτιάξει της δομή της κυβέρνησης του, εφόσον το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το σχήμα θα περιλαμβάνει 14-15 (μαζί με τον αναπληρωτή Οικονομικών) υπουργούς και αντίστοιχο (ή λίγο μεγαλύτερο – έως 17) αριθμό υφυπουργών. Η «καινοτομία» που λειτουργεί και σήμερα στη ΝΔ είναι ότι σε κάθε υπουργό θα υπάρχει μία «σκιά» συμβούλου του κ. Μητσοτάκη από το «οβάλ γραφείο» του Μαξίμου. Δηλαδή, θα υπάρχουν τόσοι σύμβουλοι όσοι και υπουργοί, οι οποίοι θα υποβοηθούν και θα παρακολουθούν εκ μέρους του πρωθυπουργού το έργο των υπουργών.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, όπως σήμερα, και σε αυτή να συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί. Κομβικό ρόλο σε αυτό το σχήμα αναμένεται να παίξουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο, σημερινός σύμβουλος Στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος που αναμένεται να αναλάβει, σε συντονιστικό ρόλο, τη θέση του υπουργού Επικρατείας (σ.σ. ακούγεται και για το ΥΠΕΣ αλλά φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον θέλει στο Μαξίμου) και από το «Οβάλ γραφείο» ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος, παλιό συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρώην διευθυντής του γραφείου του Παναγιώτη Πικραμμένου στην πρωθυπουργία και πρώην διευθυντή του Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Θέση στο «οβάλ» γραφείο αναμένεται να έχουν μεταξύ άλλων οι Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Γιώργος Μυλωνάκης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!