Κυβέρνηση: Εξετάζει την παραχώρηση σπιτιών για πρώτη κατοικία
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Τσίπρας για 800.000 γονικών παροχών: Ανήθικο ο Μητσοτάκης να νομοθετεί για τον εαυτό του & την τάξη του

Κυβέρνηση: Εξετάζει την παραχώρηση σπιτιών για πρώτη κατοικία σε νέα ζευγάρια

Με πολλούς πυλώνες μέτρων θα προχωρήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους νέους που προωθεί η κυβέρνηση.  Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται υπό επεξεργασία εντάσσονται και δράσεις για την στέγη των νέων οικογενειών, με στόχο την στήριξη νέων ζευγαριών που εμπίπτουν στις κατηγορίες των ευάλωτων με οικονομικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αξιοποίηση κατοικιών που βρίσκονται στην κυριότητα του Δημοσίου, ώστε αυτά να διατίθενται, πιθανότατα με την φόρμουλα της δωρεάν παραχώρησης χρήσης, σε νέα ζευγάρια, οικονομικά ευάλωτα.

Στόχος είναι η κάλυψη της ανάγκης για πρώτη κατοικία νέων που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια αλλά αδυνατούν να καλύψουν το κόστος του ενοικίου.

Η βασική σκέψη είναι να παραχωρούνται για δωρεάν χρήση σε νέα ευάλωτα ζευγάρια, ακίνητα από το απόθεμα ακινήτων που υπάρχουν στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Εναλλακτικά εξετάζεται η παραχώρηση στέγης έναντι χαμηλού ενοικίου.

Πού θα βρεθούν τα σπίτια

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου διαθέτει ένα απόθεμα 70.000 ακινήτων, κάποια από τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σπίτια από τα προγράμματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει πλέον ενσωματωθεί στον ΟΑΕΔ.

Το σχέδιο εντάσσεται σε μία εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της νεολαίας και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Επί τάπητος έχουν τεθεί τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι δικλείδες ασφαλείας του προγράμματος, αλλά και ο αριθμός των κατοικιών που θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!