κυρίζογλου-για-αποχώρηση-καραμανλή-ε-1140803
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.02.2023 | 15:55

Κυρίζογλου για αποχώρηση Καραμανλή: Επειδή γνωρίζω τις αρχές του δεν μου φάνηκε περίεργο

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας μεγάλος Έλληνας πολιτικός που προέτασσε πάντα το εθνικό από το κομματικό και παραταξιακό συμφέρον και ο οποίος αγάπησε έμπρακτα την αυτοδιοίκηση» δηλώνει αποκλειστικά στην aftodioikisi o δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, σχολιάζοντας την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές, ολοκληρώνοντας έτσι τον μακρύ πολιτικό του κύκλο.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, επί της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και με υπουργό Εσωτερικών τον Προκόπη Παυλόπουλο, ψηφίστηκε ο νόμος 3463/2006, δηλαδή ο νόμος για τον δημοτικό – κοινοτικό κώδικα.

«Ο Καραμανλής είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ, με τότε δήμαρχο Αθηναίων τον Νικήτα Κακλαμάνη, για επιστροφή παράνομα παρακρατηθέντων πόρων ύψους 1, 77 δις στην αυτοδιοίκηση. Κάτι που δεν έκανε κανένας πρωθυπουργός» υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου, ενώ υπενθυμίζει ότι επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή -και με υπουργό Εσωτερικών τον αέιμνησο Αθανάσιο Νάκο- ψηφίστηκε το πρόγραμμα «Θησέας».

«Ξέρω τις αρχές και τον χαρακτήρα του Κώστα Καραμανλή»

Ο δήμαρχος Κυρίζογλου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Κώστα Καραμανλή. Πώς είδε την ανακοίνωση «αποστρατείας» του πρώην πρωθυπουργού και μακροβιότερου προέδρου της ΝΔ;

«Δεν μίλησα μαζί του ποτέ για αυτό (σ.σ. το πότε θα αποχωρήσει από τον κοινοβουλευτικό του βίο). Αιφνιδιάστηκα μεν, αλλά επειδή γνωρίζω τις αρχές και τον χαρακτήρα του δεν μου φάνηκε περίεργο» καταλήγει ο ίδιος.