κυριάκος-μητσοτάκης-στις-δεύτερες-εκ-1180308
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.05.2023 | 20:43

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις δεύτερες εκλογές ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/5), μετά τη Σητεία και την Ιεράπετρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ακόμα καλύτερα ποσοστά της παράταξής του στις δεύτερες εκλογές.

«Όποτε έρχομαι στο Λασίθι και ειδικά στον Άγιο Νικόλαο αισθάνομαι ότι γυρίζω στο σπίτι μου, αγαπώ πολύ την περιοχή, έχω περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ ως νεαρός», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης από την πρωτεύουσα του Λασιθίου.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «Στις δεύτερες εκλογές θα πετύχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της 21ης Μαίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Μοναδικό μας εμπόδιο είναι ο εφησυχασμός. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στους αντιπάλους μας αφού νόμιζαν ότι πολιτική είναι να βρίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους», πρόσθεσε.

«Σήμερα αισθάνομαι ότι η κοινωνία έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Ν.Δ. κάτι που πρέπει να επικυρώσει η κάλπη στις 25 Ιουνίου, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν το 2019», σχολίασε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στους πολίτες όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου Γιώργο Μπαρμπούνη που τον προσφώνησαν, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και για το γεγονός ότι και η Κρήτη έγινε «μπλε».

«Όλες οι δομές υγείας του Λασιθίου θα στηριχθούν από την επόμενη κυβέρνηση με τον τρόπο που χρειάζεται, έχω πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Να γνωρίζετε ότι την επόμενη τετραετία θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ξεκινώντας από την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις προληπτικές εξετάσεις, φτάνοντας σε Νοσοκομεία που μπορεί να είναι μικρά αλλά πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένα».

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε 10 χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία, πολλοί από τους οποίους θα έλθουν να στελεχώσουν και τα δικά σας Νοσοκομεία, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με μόνιμα παράπονα για ελλείψεις γιατρών, καθυστέρηση χειρουργείων, αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας».