Κυπριακό: Η Λευκωσία χαιρετίζει τη συμφωνία Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου

Σημαντική εξέλιξη και προς την ορθή κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας , συμφώνησαν την έναρξη διαβουλεύσεων στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα, για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο και «θεωρούμε σημαντικό ότι συμφωνήθηκε ότι η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 12 Απριλίου σε επίπεδο Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών και Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι πολιτικές διαβουλεύσεις και το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Είναι μια εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση, «όπως και κάποια συμβολικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τα οποία θεωρούμε ότι δύναται να βοηθήσουν στην ύπαρξη του κατάλληλου κλίματος».

Σε ερώτηση για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με το λεκτικό συνέντευξης του κ. Κατρούγκαλου στο Anadolu ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «νομίζω ότι έδωσε διευκρινίσεις ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ, ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!