Κρίσιμη Κυριακή για το Ποτάμι: Θα φύγει ή θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής;

  • Απο stergios
  • 1 Ιουλίου 2018 - 12:14
  • Comments Off

Συνεδριάζει σήμερα για να λάβει τελική απόφαση παραμονής ή απομάκρυνσης από το ΚΙΝΑΛ, η ΜΕΣΥΑ (Μεγάλη Συνέλευση Αντιπροσώπων) του Ποταμιού. (ΣΣ: πρόκειται για την ΚΕ του κόμματος).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να εισηγηθεί την αποχώρηση του κόμματός του από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, δε θα είναι εύκολη. Υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας «Μπροστά» (Παναγιώτης Βλάχος), αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Αμυράς: Φεύγω εάν το Ποτάμι πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Μάλιστα ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα αποχωρήσει αν το κόμμα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ παραδέχομαι τη Φώφη που άνοιξε το παιχνίδι, έβαλε τους κανόνες και είπε όποιος θέλει ας έρθει να δοκιμαστεί. Της το αναγνωρίζω αυτό, όπως και ότι έφερε 210.000 ανθρώπους στις κάλπες. Από κει και πέρα, έχω την εντύπωση ότι υπήρξε συνολική απροθυμία για ριζικές αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας του νέου κόμματος» ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς.

Εξηγήσεις από τον Σπύρο Δανέλλη

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού για τις δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. Ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κι απαντούσε σε θεωρητική υπόθεση γι’ αυτό και δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει το Ποτάμι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η δήλωση με την οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) την Κυριακή, όταν αναμένεται να αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Το ερώτημα “τι θα γίνει μετά” μάλλον θα απαντηθεί σε συνέδριο του Ποταμιού που θα προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΘΗΝΑ ΔΡΕΤΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!