Κουβέλης: Η Ν.Δ. προσβάλλει τους θεσμούς της Δημοκρατίας

«Η άρνηση της Ν.Δ. να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι το κλείσιμο της Βουλής συνιστά προσβολή των θεσμών της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

«Όλοι γνωρίζουν», επισημαίνει, ότι όπως ορίζει το Σύνταγμα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε κοινοβουλευτικό έργο όσο η Βουλή λειτουργεί».

Σημειώνεται ότι την αποχή της Ν.Δ. από τις διαδικασίες της Βουλής προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης σε χθεσινή του συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας «παράνομες και αντισυνταγματικές» τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις υπογράμμισε ότι «η απάντηση στην απειλή του βαθύτατα συντηρητικού νεοφιλελευθερισμού και η απόκρουσή της, πρέπει να οδηγήσει- και θα οδηγήσει- τους πολίτες σε μια πλατιά προοδευτική συσπείρωση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και για την περαιτέρω προώθηση προοδευτικών τομών και μεταρρυθμίσεων για τη δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα».

Και πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί σε μία προοδευτική ενότητα με τις δυνάμεις της κοινωνίας, δίνουμε τη μάχη για τις εκλογές, με τη διεκδίκηση να είναι νικηφόρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!