Πολιτική

Κουτσούμπας στην Pfizer: Οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν καινοτομίες στην Υγεία που δεν απολαμβάνει ο λαός

Συζητώντας με εργαζόμενους στους χώρους της εταιρείας, ο κ. Κουτσούμπας εξήρε το σημαντικό έργο που προσφέρουν, δουλεύοντας σε μια καινοτόμα επιχείρηση, αλλά και σε έναν τομέα κρίσιμο για τον λαό, που αφορά στην υγεία και το φάρμακο, ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ενώ εσείς εδώ δημιουργείτε θαύματα, καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, οι παροχές υγείας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους επιδεινώνονται».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε πως οι ίδιοι με τις επιστημονικές και τις τεχνολογικές τους γνώσεις, προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες, δημιουργούν, αναπτύσσουν καινοτόμα εργαλεία για την υγεία, για το φάρμακο, τα οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τα απολαύσει έτσι όπως θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, συνολικότερα οι λαϊκές οικογένειες, γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν και ελλείψεις σε φάρμακα, «γονείς ψάχνουν να βρουν φάρμακα για τα παιδιά τους και ταυτόχρονα λείπουν πάρα πολλοί γιατροί, λείπουν νοσηλευτές από το δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έλυσαν αυτά τα ζητήματα».

«Χάνονται άνθρωποι λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ, αλλά πλειστηριασμοί γίνονται»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά στην Κω και στη Νέα Μάκρη, επεσήμανε πως ενώ θα περίμενε κανείς η πανδημία που ζήσαμε να γίνει η αφορμή για να παρθούν κάποια μέτρα, να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές, τα κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία, με γιατρούς, με άλλες υποδομές, «είμαστε πάρα πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνανθρώπους μας όπως την 60χρονη γυναίκα στην Κω, επειδή παρότι υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε διασώστης, οδηγός να κινήσει το ασθενοφόρο. και την 19χρονη έγκυο στη Νέα Μάκρη, που χάθηκε η ζωή της και η ζωή του παιδιού της, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο».

«Βλέπετε την αντίφαση, στον 21ο αιώνα που ζούμε, ενώ υπάρχει μεγάλη τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτό το απλό ζήτημα, ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή, το φάρμακο να μην είναι εμπόρευμα, αλλά να είναι για όλους φθηνό, προσβάσιμο και επαρκές για όλο τον πληθυσμό, τόνισε σημειώνοντας «όμως την ίδια ώρα, γίνονται πλειστηριασμοί και εξώσεις. Όλα αυτά οφείλονται στην κοινή στρατηγική των κομμάτων».
«Βλέπετε την αντίφαση, στον 21ο αιώνα που ζούμε, ενώ υπάρχει μεγάλη τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτό το απλό ζήτημα, ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή, το φάρμακο να μην είναι εμπόρευμα, αλλά να είναι για όλους φθηνό, προσβάσιμο και επαρκές για όλο τον πληθυσμό, τόνισε σημειώνοντας «όμως την ίδια ώρα, γίνονται πλειστηριασμοί και εξώσεις. Όλα αυτά οφείλονται στην κοινή στρατηγική των κομμάτων».

«Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη συζήτηση για τη φορολογία, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους και μάλιστα με τον ΕΝΦΙΑ «πληρώνουν ενοίκιο στο σπίτι που έφτιαξε ο πατέρας τους, ο παππούς τους, πληρώνουν και έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ και άμεσους», ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ με τροπολογίες στη Βουλή για την ανακούφιση του λαού από τους φόρους, οι οποίες απορρίφθηκαν «γιατί βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική των άλλων κομμάτων».

«Πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο, γιατί όλοι τους και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα που βάζει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα σφιχτή δημοσιονομική πολιτική το επόμενο διάστημα, σημαίνει νέα λιτότητα και μάλιστα και με έξαρση της ακρίβειας λόγω του πληθωρισμού, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, να γυρίσουν πίσω τον 13ο και το 14ο μισθό στο δημόσιο κ.ά.», τόνισε.

«Το κρίσιμο είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει»

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Άρα το δίλημμα σ’ αυτές τις εκλογές, επειδή ο ελληνικός λαός τοποθετήθηκε στις 21 Μαΐου, δεν είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης. Κυβέρνηση θα βγει και προφανώς θα είναι και αυτοδύναμη, αλλά και αυτοδύναμη να μην είναι, θα είναι σταθερή κυβέρνηση, της ΝΔ όπως όλα δείχνουν, όμως το κρίσιμο ζήτημα είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει».

«Τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας πως «θα πάρει όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία εμείς από χέρι τα θεωρούμε αντιλαϊκά, θα αφορούν όλους τους τομείς και θα πλήξουν όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ μπορεί να κάνει μια «πραγματικά δυναμική αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και κυρίως να καθυστερούμε, να εμποδίζουμε αντιλαϊκά μέτρα στους δρόμους του αγώνα μαζί σας, με τα σωματεία σας. Να διεκδικούμε, να προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά σας και στη Βουλή και παντού, με κινητοποιήσεις προκειμένου οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους, το εργασιακό τους περιβάλλον».

newsroom

Recent Posts

Ανοιχτές θέσεις εργασίας στην ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης

Γνωστοποιείται η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,…

9 λεπτά ago

5 συμπτώματα που δείχνουν ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί καλά

Ένας βρετανός καθηγητής Καρδιολογίας εξηγεί ποια συμπτώματα είναι ύποπτα για καρδιακή ανεπάρκεια. Ορισμένα συμπτώματα που…

27 λεπτά ago

Αλλαγή σελίδας ή «εξαγορά χρόνου» στα Ελληνοτουρκικά; Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Ερντογάν

Έξι χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται εδώ και λίγη…

28 λεπτά ago

Προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Σικυωνίων

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για…

29 λεπτά ago

Κλειστή τώρα η Λεωφόρος Κατεχάκη

Σε εξέλιξη η ολιγόωρη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τα στελέχη της Τροχαίας έχουν…

29 λεπτά ago

Περιστέρι: Φορτηγό «κρεμάστηκε» στο αμαξοστάσιο του Δήμου -Παραλίγο ατύχημα (βίντεο)

ΣΟΚ με αυτό που συνέβη στο Περιστέρι! Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα σε κεντρικό δρόμο…

30 λεπτά ago