Κουτσούμπας: Χουντικής έμπνευσης το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις πορείες

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 30 Ιουνίου 2020 - 14:55
  • Comments Off

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΚΚΕ και λίγες μόλις ώρες μετά την κατάθεσή του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε μήνυμα ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για την έκδοση «Φύλλο Πορείας, Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα» και «τερατούργημα» με στόχο την κατασυκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Πρόκειται, είπε, για «νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής», το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα το ακυρώσει στην πράξη το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. «Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής. » Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση», επέμεινε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δίνοντας έτσι το τόνο για το τι θα επακολουθήσει…

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, την Πέμπτη 2 Ιούλη και ώρα 8μ.μ., στο Σύνταγμα.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη
νεολαία, να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους
απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να
πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Οι προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μ.μ.:
– Στην Ομόνοια, για τις κλαδικές οργανώσεις του Κόμματος και της
ΚΝΕ.
– Στα Προπύλαια, για τις εδαφικές οργανώσεις του Κόμματος και της
ΚΝΕ, την Κ.Ο. ΑΕΙ – Ερευνητικών Κέντρων και την Οργάνωση Σπουδάζουσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!