Κουτσούμπας: Ανάγκη στελέχωσης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 29 Ιουνίου 2020 - 15:44
  • Comments Off

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Καταπόδη, είχε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για το έργο της, τόνισε πως η ιεράρχηση και υλοποίηση δημοσίων έργων και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου γίνεται με κριτήρια τα κέρδη μεγάλων ομίλων και όχι για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών γι αυτό άλλωστε και εμφανίζονται φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως τις Δημόσιες Συμβάσεις και το πώς υλοποιούνται, το ΚΚΕ τις βλέπει υπό το πρίσμα της ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών όπως είναι η προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος ενώ δήλωσε την αντίθεση του κόμματος στην φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για την κατασκευή και τη συντήρηση των δημοσίων έργων.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτούμπας συμφώνησε πως η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων πρέπει να στελεχωθεί για να μπορεί να συμβάλλει με περισσότερους προληπτικούς, δειγματοληπτικούς ελέγχους αλλά και στην εξέταση έγγραφων καταγγελιών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!