κουρουμπλής-θα-καταθέσει-μηνυτήρια-α-323639
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.12.2021 | 08:32

Κουρουμπλής: Θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

Mηνυτήρια αναφορά με την οποία θα ζητάει τη διερεύνηση πολλών καταγγελιών για απώλειες ασθενών που έμειναν αβοήθητοι λόγω εγκληματικών παραλείψεων, πρόκειται να καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρώην Υπουργός μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 κι επανέλαβε ότι δε μετανιώνει για όσα είπε στη Βουλή.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι παραιτείται δημόσια από τη βουλευτική του ασυλία, ώστε όσοι νομίζουν ότι θίγονται, να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του.

Όπως είπε, δε θεωρεί ότι είπε κάτι έξω από την αλήθεια και την πραγματικότητα και τόνισε ότι είπε αυτό που ένιωθε και εξακολουθεί να το λέει «προκειμένου να καταλάβουν μερικοί ότι δεν μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν στο βήμα της Βουλής, να αυτοθαυμάζονται μέσα σε μια λογική αυταρέσκειας και κανένας να μην αναφέρεται ότι κάθε μέρα έχουμε 100 απουσίες. Χάνονται άνθρωποι και χάνονται αβοήθητοι».

Πολιτικά, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί το ζήτημα της διαγραφής του, αλλά πρωτίστως να ληφθούν μέτρα, γιατί μπορούν να ληφθούν μέτρα και πως δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα αγωνιστεί για να υπάρξει συνεργασία και μετά τις εκλογές ώστε οι δύο παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) να συγκροτήσουν ένα μέτωπο δημοκρατικό, πατριωτικό που να χτίσει μια κοινωνία του «εμείς».