Κουβέλης: Η κυβέρνηση να αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο

Ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου με την τρόικα θέτει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο  Φώτης Κουβέλης, τονίζει ότι μόνο με απαλλαγή από την πολιτική της λιτότητας  θα υπάρξει προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ επισημαίνει ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι η υποχώρηση στις λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικας, οδηγεί σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο.

H δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη

  «Η χώρα διανύει μια δύσκολη περίοδο.

 Aν  δεν υπάρξει απαλλαγή από την πολιτική της λιτότητας   η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας δεν είναι εφικτή. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η υποχώρηση στις λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικας, οδηγεί σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια ισχυρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές – εταίρους με κύριους άξονες:

Την αποτροπή της επιβολής νέων μέτρων.

Την τροποποίηση αναποτελεσματικών μέτρων όπως η αύξηση  φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι διακανονισμοί υποχρεώσεων των πολιτών  σε κράτος και τράπεζες με ασφυκτικά όρια .

Τη διατήρηση της  προστασίας της πρώτης κατοικίας .

Τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για τους ανέργους. 

Την παροχή ρευστότητας στη πραγματική οικονομία.

Την επανατοποθέτηση της διοικητικής μεταρρύθμισης με αξιολόγηση δομών,  επιχειρήσεων και προσωπικού και αποσύνδεση της  κινητικότητας από απολύσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει το τέλος της εποχής των μνημονίων λιτότητας και  μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει:

Μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, μείωση των επιτοκίων και χρονική μετακύλιση των ομολόγων.

Ενίσχυση με ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων που να στοχεύει στην ανάκαμψη με διάχυση των ωφελειών σε όλους τους συντελεστές.

Στήριξη για να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στη διοίκηση και στο αναπτυξιακό μοντέλο.

Για να  υπάρξει  αποδοτική διαχείριση πόρων, προώθηση εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων με σεβασμό  στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τις βασικές  κοινωνικές ανάγκες.

Αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα και οι πολίτες.

Η Δημοκρατική Αριστερά  διεκδικεί να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση  που θα είναι πραγματική και θα στοχεύει σε  ουσιαστικές και θετικές, για την οικονομία και την κοινωνία , αλλαγές του προγράμματος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!