Κουτσούμπας: Να αποδοθούν ευθύνες -Δεν θα παίξουμε σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού

«Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που με ένα σκάνδαλο γίνεται προσπάθεια να επισκιαστούν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα αλλά και να αναδειχθούν τα σκάνδαλα ως την μόνη αιτία των μνημονίων. Η αιτία της κρίσης των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων μας λένε ότι βρίσκεται απλά σε κάποιους διεφθαρμένους πολιτικούς και όχι σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα το DNA του οποίου έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην Βουλή για την υπόθεση Novartis και την κυβερνητική πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και πρόσθεσε «ποιον δουλεύετε κύριοι της κυβέρνησης που βάζετε τα τρολ του διαδικτύου να λένε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός; Ξέρουμε ότι δεν είστε ηλίθιοι. Εσείς απλά προσπαθείτε να αποκρύψετε την πραγματικότητα και να αποκοιμίσετε τον ελληνικό λαό».

«Να έρθει στο φως η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες. Η διερεύνηση πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους» είπε σε άλλο σημείο ο γγ του ΚΚΕ για να προσθέσει «Η επιτροπή πρέπει να έχει την δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως «προστατευόμενοι», οι μάρτυρες με τις κουκούλες. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων με τις αντιδραστικές διατάξεις του τόπε τρομονόμου. Το ΚΚΕ θα προσπαθήσει μέσα από την συμμετοχή του στην επιτροπή να μην εκφυλιστεί η επιτροπή με συγκαλύψεις των πραγματικών αιτιών».

Ο κ Κουτσούμπας τοποθετήθηκε και για την «καυτή» ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής εκτιμώντας ότι η όξυνση στο Αιγαίο θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

«Το ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν θα παίξει σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού από όλα τα επείγοντα πραγματικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός είτε αυτά αφορούν την οικονομία είτε αφορούν τις επικίνδυνες εξελίξεις τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή που δυστυχώς η κυβέρνηση είναι βαθιά χωμένη. Μιλάμε και για τις εξελίξεις με την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις προκλήσεις εντός ελληνικού εδάφους. Φοβάμαι ότι η προκλητικότητα θα επεκταθεί με περαιτέρω όξυνση της κατάστασης στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, NOVARTIS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!