Κοτζιάς: Κάποιοι προσπαθούν να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
21
Μάρτιος
Back

Κοτζιάς: Κάποιοι προσπαθούν να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι “πετυχημένη” ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του “Πράττω” Νίκος Κοτζιάς, σε αποψινή εκδήλωση στη μνήμη του ιστορικού Σπυρίδωνα Σφέτα, στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ).

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε, ωστόσο, ότι “κάποιοι και από τις δύο πλευρές”, με πράξεις, ή με παραλείψεις τους, “προσπαθούν να την κάνουν να αποτύχει, μη εφαρμόζοντας προβλέψεις της, και μη διεκδικώντας την εφαρμογή της”. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, πινακίδες δρόμων που ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί, από τοπικές αρχές, από τότε που υπογράφηκε η Συμφωνία.

Για τον εκλιπόντα επιστήμονα Σπυρίδωνα Σφέτα αναφέρθηκε στην πολυμάθεια και την ευρύτητα των γνώσεων του, αλλά και στη συμβολή του στη διπλωματία, μέσω των βιβλίων του, αλλά και ενεργειών του για την επιστημονική τεκμηρίωση των ιστορικών γεγονότων κατά τις διαδικασίες που οδήγησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών. “Εμπλούτισε τις γνώσεις μου, βοήθησε τον αναστοχασμό μου, να σκεφτώ δύο και τρεις φορές κάθε κίνηση και να είμαι πιο σίγουρος σε αυτό που κατέληγα… είχα μόνιμα μια συζήτηση μαζί του, κριτική από την πλευρά του, με την λογική έννοια της κριτικής, με τις απόψεις του, που πάντα τις έπαιρνα σοβαρά» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με μέλη της επιτροπής κατά του πολέμου στην Ουκρανία, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΘ και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Ηelexpo Τάσο Τζήκα, ενώ αργότερα είχε επαφές με πανεπιστημιακούς της Θεσσαλονίκης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!