Κώστας Μπάρκας: Ένας «άνθρωπος» του Τσίπρα στη θέση του υφυπουργού Εργασίας

Ένα «δικό του» παιδί έβαλε στο μίνι ανασχηματισμό ο Αλεξης Τσίπρας. Ο λόγος για τον Κώστα Μπάρκα, βουλευτή Πρεβέζης. Ο Μπάρκας θεωρείται από τους «ανθρώπους» του προέδρου και παράμεινε στο πλευρό του και μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στηρίζοντας μαχητικά όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

Ο κ. Μπάρκας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος δημοσιογράφος του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας ενώ σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και του Σεπτέμβρη του 2015. Υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Είναι Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η εμπειρία του στα εργασιακά τον οδήγησε στο κρίσιμο πόστο με δεδομένο ότι ένα από τα στοιχήματα του Τσίπρα είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΠΑΡΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!