ΡΟΗ
προηγ επομ

Κώστας Καραμανλής: Η απλή αναλογική πρέπει να καταργηθεί

  • Απο stergios
  • 28 Ιουλίου 2019 - 14:20
  • Comments Off

Την ανάγκη να καταλήξουν τα κόμματα σε μια κοινώς αποδεκτή λύση για τον εκλογικό νόμο που να μπορεί να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Εκφράζει την άποψη ότι η απλή αναλογική πρέπει να καταργηθεί, καθώς αν εφαρμοζόταν «θα οδηγούσε σε ακυβερνησία» και δηλώνει πεπεισμένος ότι «θα επικρατήσει η λογική και θα πάμε σε έναν νόμο ο οποίος θα πρέπει να είναι δίκαιος, αλλά και να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα». Σημειώνει πάντως ότι εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, «η ΝΔ μπορεί και μόνη της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο». «Σε αυτήν την περίπτωση, πρακτικά, θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική, δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν αμέσως νέες εκλογές με τον νόμο που θα έχουμε ψηφίσει». σημειώνει.

Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Καραμανλής διαβεβαιώνει ότι «για κανένα θέμα εξωτερικής πολιτικής δεν θα κάνουμε απροετοίμαστες και επιπόλαιες ενέργειες για εσωτερική κατανάλωση, όπως δυστυχώς έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τις καθυστερήσεις δρομολογίων είναι «δύσκολη και προβληματική» και δεσμεύεται ότι «οι λύσεις θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν».

Προαναγγέλλει, τέλος, νέο σύστημα για τη χορήγηση αδειών οδήγησης σε οδηγούς άνω των 74 ετών, βασισμένο σε τρεις άξονες: Αυστηρός ιατρικός έλεγχος, όχι αχρείαστες πρακτικές εξετάσεις, όχι ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΑΟΖ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!