Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα λειτουργίας της Βουλής

Τη λήψη νέων και πιο αυστηρών μέτρων για την ευρύτερη αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων στη σημερινή της συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα νέα μέτρα που αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση των βουλευτών από 60 σε 50 στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς και οι συχνότερες διακοπές της Ολομέλειας για αερισμό και απολύμανση της αίθουσας.

Παράλληλα, θα ανασταλούν όλες οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής που δεν συνεδριάζουν στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, ενώ για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών υπάρχει σύσταση στους βουλευτές η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους μέσω των τηλεσυνεδριάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις των Διασκέψεων των Προέδρων, θα γίνονται με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων χωρίς όμως να επηρεάζεται η αναλογικότητα.

Στη Βουλή θα ξεκινήσει επίσης, από την ερχόμενη εβδομάδα και η θερμομέτρηση όσων προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής, ενώ η εργασία των υπαλλήλων της Βουλής αναμένεται να οργανωθεί σε κλιμάκια, καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα εργάζονται με τηλεργασία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]