Δευτέρα
29
Μάι
Back

«Κλείδωσαν» οι εκλογές – Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εσωτερικών

Σε ετοιμότητα είναι το υπουργείο Εσωτερικών για τη διεξαγωγή εκλογών, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και στο φόντο των χτεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για κάλπες μέσα στο Μάιο, με πιθανότερη ημερομηνία την 21η Μάη.

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές» δήλωσε ο κ. Βορίδης, ενώ για την ακριβή ημερομηνία ανέφερε: «Είπε Μάιο, νομίζω, ο πρωθυπουργός. Το 21 του μηνός δεν το είπε. Εσείς έχετε δικαίωμα να κάνετε εκτιμήσεις».

Ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε επίσης πόσο αισιόδοξος είναι για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Προφανώς το συσχετίζετε με την τραγωδία των Τεμπών την οποία έχουμε ζήσει. Είναι απολύτως προφανές ότι υπάρχει ένα δημοσκοπικό κόστος εξαιτίας αυτού του τραγικού περιστατικού αλλά νομίζω ότι έμφαση δεν μπορεί να δίνεται σε αυτό. Είναι μία συνέπεια η οποία απλώς αποτυπώνεται στις μετρήσεις. Εάν θέλετε να μιλήσουμε για την πορεία προς τις εκλογές και το αντικείμενο της συζήτησης που θα τεθεί στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου προφανώς θα μιλήσουμε για πολύ περισσότερα πράγματα. Θα μιλήσουμε για την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική, για τη δημόσια τάξη, για την εθνική κυριαρχία, για την άμυνα, για τη δημόσια διοίκηση. Θα είναι μια πιο ευρεία συζήτηση προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα ψηφίσει και ο κάθε πολίτης να διαμορφώσει την άποψη του. Δεν θα πυκνώσουμε τον χρόνο μίας κυβερνητικής θητείας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο που συνέβη αυτή η τραγωδία».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ.Βορίδης είπε: «Εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο δεν ξέρω/δεν απαντώ/ δεν έχω αποφασίσει παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές, στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μία τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!