ΚΚΕ/ΚΟ Αττικής: Κατάργηση τροφείων σε παιδικούς, ανανέωση συμβάσεων - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

ΚΚΕ/ΚΟ Αττικής: Κατάργηση τροφείων σε παιδικούς, ανανέωση συμβάσεων

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί σε δράση τη λαϊκή οικογένεια και το οργανωμένο κίνημα σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών. Ειδικότερα η ΚΟΑ του ΚΚΕ θέτει ως αιτήματα:

Την κατάργηση των τροφείων για όλους και τη διασφάλιση της σίτισης των παιδιών με κρατική χρηματοδότηση, με προτεραιότητα φροντίδας στα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού.

Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους.

Τη διεύρυνση του δικτύου παιδικών σταθμών.

Την έναρξη διαδικασιών για σύγχρονες κτιριακές υποδομές υπό ενιαίο σχεδιασμό, με ευθύνη του κράτους και δημόσιου κατασκευαστικού φορέα.

Να μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των παιδικών σταθμών δείχνουν να «επικυρώνεται η στρατηγική επιλογή του κράτους και των δυνάμεων του “ευρωμονόδρομου” που το υπηρετούν, να δοθεί το τελικό χτύπημα στις όποιες δημόσιες κοινωνικές υποδομές έχουν απομείνει και να υποκατασταθούν από ένα ακόμη πιο υποβαθμισμένο δίχτυ προστασίας που και αυτό θα παραδοθεί στους κερδοσκόπους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ που «σιγοντάρισαν τις κυβερνήσεις ώστε να χτυπηθούν βασικές κοινωνικές υποδομές και γονάτισαν με χαράτσια την οικογένεια, υποστηρίζοντας και την επιχειρηματική – ανταποδοτική λειτουργία».

Κατά Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο και για την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Αττικής «που τη συναποτελούν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν λέει κουβέντα για τη διακηρυγμένη χρεοκοπία των δήμων και για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο δίκτυο φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας».

Kάτα «μαύρου δηλητηρίου της “Χρυσής Αυγής”»

Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί «την εργατική τάξη και τον λαό της Αθήνας να μην υποτάξουν τις ανάγκες των παιδιών τους και τη ζωή τους στον τρόμο της χρεοκοπίας του κράτους που σκόπιμα διοχετεύει η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η Ε.Ε», επισημαίνοντας «η φτωχολογιά της Αθήνας να σταθεί όρθια απέναντι στο μαύρο δηλητήριο της “Χρυσής Αυγής”, που θέλει να εμφανίσει το μετανάστη και το παιδί του ως αίτιο για το τσάκισμα της ζωής της».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!