ΚΚΕ: Το ΥΠΑΝ θέλει να αφαιρέσει την αρμοδιότητα των ΚΤΕΟ από περιφέρειες

Ευθεία επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης κάνει το ΚΚΕ, κατηγορώντας το πως με την αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών ΚΤΕΟ θέλει να τα απαξιώσει, να τα κλείσει και να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι. Με τον τρόπο αυτό, το ΚΚΕ τάσσεται στο πλευρό των περιφερειαρχών που κατηγορούν το υπουργείο Ανάπτυξης πως βάζει κωλύματα στη λειτουργία των ΚΤΕ από τους δευτεροβάθμιους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνεται: «Με την αριθμ. Οικ./274/14/03-01-2013 απόφαση του Υπουργού ΑΑΥΜ&Δ οδηγούνται τα Δημόσια ΚΤΕΟ μέσα από την αναστολή λειτουργίας τους στην απαξίωση και στο κλείσιμο, στην απαξίωση δημόσιας περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ (μηχανολογικός εξοπλισμός), στην απώλεια δημοσίων εσόδων πολλών εκατομμυρίων, στην απώλεια μόνιμων θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ΚΤΕΟ και στην ουσιαστική αφαίρεση άλλης μιας αρμοδιότητας από τους ΟΤΑ β΄ βαθμού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραδίδεται η οδική ασφάλεια, η αντιρρύπανση και τα σχετικά έσοδα βορρά στην κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων των ΚΤΕΟ».

Μάλιστα, ο Σπ. Χαλβατζής κάνει λόγο για «σκόπιμη καθυστέρηση χορήγησης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προς τα ΚΤΕΟ των Περιφερειών της χώρας, παρά τα σχετικά αιτήματα, των απαραίτητων στοιχείων πληροφορικού συστήματος, διακρίβωσης μηχανημάτων, λογισμικού συντήρησης κλπ, στοιχείων που ήταν αναγκαία για να προχωρήσει η προβλεπόμενη από τον ν. 4070/2012 πιστοποίηση».

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτά τον Κώστα Χατζηδάκη «τι μέτρα θα πάρει για να ανακαλέσει τις σχετικές διατάξεις και να δώσει παράταση εύλογου χρόνου για την πιστοποίηση των Δημοσίων ΚΤΕΟ, με όλα τα σχετικά τεχνικά στοιχεία, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργίας τους».

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ
Σε συνέχεια του ν. 4070/2012 και μετά από σκόπιμες καθυστερήσεις και παλινωδίες των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εκδόθηκε η αριθμ. Οικ./274/14/ 03-01-2013 απόφαση με την οποία γνωστοποιούσε ότι τα μη πιστοποιημένα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν Τεχνικούς Ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου, δηλ. επί της ουσίας παύει τη λειτουργία τους.

Προηγήθηκε σωρεία υπουργικών αποφάσεων περί διαπίστευσης αρχικά και πιστοποίησης στη συνέχεια, με άχρηστες και δυσλειτουργικές προμήθειες μηχανογραφικών συστημάτων και μηχανημάτων, που όλες όμως είχαν στο κέντρο του σχεδιασμού και προγραμματισμού τους την απαξίωση της λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ και την επέκταση των αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Είναι χαρακτηριστική η σκόπιμη καθυστέρηση χορήγησης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προς τα ΚΤΕΟ των Περιφερειών της χώρας, παρά τα σχετικά αιτήματα, των απαραίτητων στοιχείων πληροφορικού συστήματος, διακρίβωσης μηχανημάτων, λογισμικού συντήρησης κλπ, στοιχείων που ήταν αναγκαία για να προχωρήσει η προβλεπόμενη από τον ν. 4070/2012 πιστοποίηση.

Χαρακτηριστική των προθέσεών του Υπουργείου επίσης είναι και η εξέλιξη της τροπολογίας που κατέθεσε με τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή, στις 14/12/12, προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 185 του ν.4070/2012 και να δοθεί παράταση (1) χρόνου για διαπίστευση των ΚΤΕΟ και την οποία απέσυρε χωρίς αιτιολόγηση στις 18/12/12. Αντί αυτού στις 28/12/2012 υπογράφτηκε η αριθμ. 5532/5732/2012 απόφαση με την οποία δίνεται παράταση χρόνου στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ μέχρι τις 30/6/2013, για τον εξοπλισμό τους.

Με την αριθμ. Οικ./274/14/03-01-2013 απόφαση του Υπουργού Α.Α.Υ.Μ.&Δ. οδηγούνται τα Δημόσια ΚΤΕΟ μέσα από την αναστολή λειτουργίας τους στην απαξίωση και στο κλείσιμο, στην απαξίωση δημόσιας περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ (μηχανολογικός εξοπλισμός), στην απώλεια δημοσίων εσόδων πολλών εκατομμυρίων, στην απώλεια μόνιμων θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ΚΤΕΟ και στην ουσιαστική αφαίρεση άλλης μιας αρμοδιότητας από τους ΟΤΑ β΄ βαθμού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραδίδεται η οδική ασφάλεια, η αντιρρύπανση και τα σχετικά έσοδα βορρά στην κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων των ΚΤΕΟ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για να ανακαλέσει τις σχετικές διατάξεις και να δώσει παράταση εύλογου χρόνου για την πιστοποίηση των Δημοσίων ΚΤΕΟ, με όλα τα σχετικά τεχνικά στοιχεία, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργίας τους.

 

Διαβάστε επίσης:
ΕΝΠΕ: Να παραταθεί ο χρόνος πιστοποίησης των ΚΤΕΟ
Μένεα Σγουρού κατά Χατζηδάκη για κλείσιμο ΚΤΕΟ
Κρήτη: Λουκέτο στα περιφερειακά ΚΤΕΟ έως την πιστοποίησή τους
Φωτογραφικό φακέλωμα των οχημάτων μέσω ΚΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΚΤΕΟ, ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!