κκε-την-έδρα-στη-φθιώτιδα-κρατά-ο-κουτσ-1185548
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.05.2023 | 22:02

ΚΚΕ: Την έδρα στη Φθιώτιδα κρατά ο Κουτσούμπας

Εκλογές: Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κρατά την έδρα της Φθιώτιδας, μια από τις τρεις που είχε εκτεθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, φάνταζε δεδομένο ότι ο γραμματέας θα κρατούσε την έδρα του ΚΚΕ από τον τόπο καταγωγής του. Και για σημειολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους ουσίας.

Εξάλλου, ήταν πολύ δύσκολο να μείνει εκτός του επόμενου Κοινοβουλίου ο Γιάννης Δελής που βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας τη δεύτερη θέση σε σταυρούς κατέλαβε η Έρη Ρίτσου, κόρη του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πίσω από την Αφροδίτη Κτενά που προτίμησαν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Τέλος, όσο για τον υποψήφιο που μένει εκτός, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς στη Φθιώτιδα, πρόκειται για τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.