ΚΚΕ: Προβοκάτσια και ψέμματα των ΗΠΑ για τη Συρία

Για προβοκάτσια και ψέματα εκ μέρους των ΗΠΑ, με στόχο την επέμβαση στη Συρία κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολίαζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναπαράγει τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Ένας ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ εξαγγέλλει στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση, αξιοποιώντας προβοκάτσιες και ψέματα, τα οποία έχουν καταπέσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για τη Συρία, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο και τα οποία έχουν υιοθετήσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν, που σήμερα εναντιώνονται φραστικά στην επίθεση.

Η αιτία της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία είναι άλλη. Βρίσκεται στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς. Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για «αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας». Για τον ελληνικό λαό θα υπάρχουν μόνο νέες περιπέτειες. Για αυτό και πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν».

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΑ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση