ΚΚΕ: Να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης και να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι τελευταία στιγμή χωρίς ενεργή σύμβαση ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τόνισε ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν το τέλος του 2019 και ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, πράγμα που δημιουργεί την ανησυχία στους εργαζόμενους ότι βρίσκονται στον «αέρα».

Έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη μονίμων θέσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόσθεσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παραταθεί η θητεία όσων εργάζονται σήμερα, έως ότου υλοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Ο Χρήστος Κατσώτης εξέφρασε την επιφύλαξη του ΚΚΕ για τον αν η διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση θα καλύψει το σύνολο των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι» θυμίζοντας πως στους Δήμους έμειναν εκτός πολλοί εργαζόμενοι που δούλευαν στην καθαριότητα.

Τόνισε ότι θα είναι άδικο εργαζόμενοι που δουλεύουν για χρονιά να χάσουν την δουλειά του καθώς είναι έμπειροι και δεν πρέπει να φύγουν διότι προσφέρουν σημαντική υπηρεσία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΚΕ, ΧΑΣΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!