ΚΚΕ: Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν εξασφαλίζει ειρήνη στη Λιβύη - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
26
Ιανουάριος
Back

ΚΚΕ: Η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν εξασφαλίζει ειρήνη στη Λιβύη

«Ευχές» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα όσα αποφάσισε η διάσκεψη του Βερολίνου για την «κατάπαυση του πυρός», το εμπάργκο όπλων και την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν μπορεί να φέρει την ειρήνευση στη Λιβύη καθώς οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης «είναι αυτοί που ευθύνονται για το νατοϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης».

Φαύλος κύκλος

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ανοιχτές πληγές που κακοφορμίζουν τις πολεμικές εστίες σε Λιβύη, Ιράκν, Αφγανιστάν και Συρία και καταγγέλλει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ότι επιδιώκουν «ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών».

Ταυτόχρονα ο Περισσός ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και «εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στο φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών», καθώς το λιβυκό ζήτημα περιπλέκεται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου:

«Η Διάσκεψη του Βερολίνου ούτε έφερε τελικά, ούτε θα μπορούσε να φέρει λύση που θα εξασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα στη Λιβύη και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Άλλωστε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης είναι αυτοί που ευθύνονται για το ΝΑΤΟϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης, για τις στρατιωτικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη και έχουν ρίξει το λαό αυτής της χώρας στη δυστυχία.

Οι “ευχές” που αποτυπώνονται στο σχέδιο απόφασης για “κατάπαυση του πυρός”, “τήρηση του εμπάργκο όπλων” ή την “αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων”, δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αναιρέσουν τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές, στους οποίους συμμετέχουν, τόσο ο στρατηγός Χάφταρ, όσο και ο δοτός πρωθυπουργός Σάρατζ .

Το ΚΚΕ έχει σημειώσει πως οι πολεμικές εστίες, που δημιουργήθηκαν με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, είναι ανοιχτές πληγές που “κακοφορμίζουν” από την αναμέτρηση ανάμεσα στο ΕυρωΑτλαντικό μπλόκ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Η “ιμπεριαλιστική ειρήνη”, με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ειρήνη, προς όφελος του λαού της Λιβύης και των άλλων λαών της περιοχής, περιέχει το σπέρμα της όξυνσης της κατάστασης και της κλιμάκωσης του πολέμου.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες που περιπλέκονται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκο-λιβυκή συμφωνία, για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στο “φαύλο κύκλο” των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!