κκε-για-την-ομιλία-τσίπρα-στη-δεθ-καμί-1040608
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.09.2022 | 13:42

ΚΚΕ για την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Καμία εμπιστοσύνη»

«Το μόνο που κάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να “ σερβίρει” τα ίδια οδυνηρά -για το λαό- σχέδια, με περιτύλιγμα δήθεν “ δικαιοσύνης” και να δίνει τελικά άλλοθι στις αντιλαϊκές στρατηγικές, που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με την ψεύτικη υπόσχεση ότι αυτός θα τις διαχειριστεί διαφορετικά» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Όμως, ούτε η στρατηγική της “ πράσινης μετάβασης”, που ευθύνεται για την ενεργειακή φτώχεια, μπορεί να είναι “ δίκαιη”. Ούτε το χρηματιστήριο ενέργειας, που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μετατρέψει την ενέργεια σε κοινωνικό αγαθό. Ούτε το νέο υπερμνημόνιο των λαών της Ευρώπης, που λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης, μπορεί να είναι “ ωφέλιμο” για μικρούς επαγγελματίες κι αγρότες. Ούτε οι θεσμοί και οι μηχανισμοί καταστολής του σάπιου αστικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης της ΕΥΠ, μπορούν να γίνουν “ δημοκρατικοί”.

Από την αρχή ως το τέλος ο κύριος Τσίπρας καλούσε το λαό να στρατευτεί πίσω από το στόχο “ να γίνει η Ελλάδα σαν τα αλλά ευρωπαϊκά κράτη”, λες και δεν βιώνουν οι λαοί σε αυτά τα κράτη τα ίδια αδιέξοδα, λες και δεν σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις σε αυτά τα κράτη να φορτώσουν τα βάρη πάλι στους λαούς, ενόψει μάλιστα του δύσκολου χειμώνα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όλα τα παραπάνω είναι οι κοινοί άξονες και το “ κοινό πρόγραμμα” όλων των αστικών κομμάτων, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, να ψηφίζει ένα μεγάλο μέρος των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, όπως είναι για παράδειγμα οι υπέρογκοι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, τα δωράκια στο κεφάλαιο, η μονιμοποίηση των ειδικών φόρων για το λαό, οι ειδικές οικονομικές ζώνες (βλ. Ναυπηγεία Ελευσίνας), ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισαν μαζί την επικίνδυνη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες».

«Καμία εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε εκείνους που προσπαθούν να ξαναεμφανιστούν ως “ σωτήρες” του λαού, ενώ τα πεπραγμένα τους, τόσο ως κυβέρνηση όσο κι ως αντιπολίτευση, πείθουν για το ακριβώς αντίθετο» τονίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του.