κκε-για-eurogroup-η-επιτυχία-της-ελληνικής-οι-1096464
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.12.2022 | 15:58

ΚΚΕ για Eurogroup: Η “επιτυχία της ελληνικής οικονομίας” είναι τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τις σχετικές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας, στην οποία αναφέρεται το Eurogroup είναι τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα».

Αναλυτικά παρακάτω η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“Το μόνο που επιβράβευσε το Eurogroup και για το οποίο πανηγυρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Η “επιτυχία της ελληνικής οικονομίας”, στην οποία αναφέρεται το Eurogroup είναι τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, η προώθηση των πλειστηριασμών για να διασωθούν οι τράπεζες, η πορεία των επενδύσεων και η προώθηση της στρατηγικής ΕΕ – αστικής τάξης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που εδράζονται μόνο πάνω στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Το πολιτικό διακύβευμα, τού πώς θα μοιραστεί η “επιτυχία” ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες.”