κκε-για-επίσκεψη-σολτς-γλυκανάλατες-α-1040608
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.10.2022 | 17:05

ΚΚΕ για επίσκεψη Σολτς: Γλυκανάλατες αναφορές για «διάλογο με την Τουρκία»

«Το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτή τη συνάντηση είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που η κυβέρνηση εμφανίζει ως “ισχυρούς συμμάχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την σημερινή επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «Αν κάτι μένει απ’ την επίσκεψη Σολτς, είναι οι γλυκανάλατες και γενικόλογες αναφορές για “διάλογο με την Τουρκία”, η επιβεβαίωση των μεγάλων αντιθέσεων της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική, τις οποίες πληρώνουν οι λαοί, καθώς επίσης και οι δοσοληψίες οπλικών συστημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, που σηματοδοτούν την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί – ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα δεν θα επιστρέψουν στα νησιά αλλά θα τοποθετηθούν στον Έβρο».

«Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά απ’ τη στιγμή που επιδίωξη και της γερμανικής κυβέρνησης είναι αφενός η διατήρηση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, αφετέρου η προάσπιση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.