ΚΚΕ: Είμαστε σταθερά στο πλευρό των τραπεζοϋπαλλήλων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μπεμπένης, ο γενικός γραμματέας Ισίδωρος Γοίλιας και ο αντιπρόεδρος Διονύσης Αμπάτης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εφη Χαλιού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση επαναδιατυπώθηκαν οι σταθερές θέσεις του Κόμματος για την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες και πιο συγκεκριμένα στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου οι εργαζόμενοί της δέχονται εδώ και μήνες πρωτοφανείς εκβιασμούς για να δεχτούν τη μεταφορά τους με όρους «απόσχισης εργασιών» σε σουηδικό fund.

Οι εξελίξεις αυτές είναι μέρος των συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο. Γίνονται με σκοπό να «θωρακιστούν» οι τράπεζες. Συνοδεύουν μια σειρά άλλα μέτρα όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η μείωση των «κόκκινων» δανείων με την ταυτόχρονη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά για αποπληρωμή τους, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στο στόχαστρο είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, με τις απολύσεις προσωπικού με οποιοδήποτε τρόπο («εθελούσιες», αποσχίσεις, ενοικίαση κ.τ.λ.), το κλείσιμο καταστημάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Στήριγμα σε αυτές τις επιλογές οι τραπεζίτες έχουν την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πριν του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός των άλλων έχουν «προικίσει» τις τράπεζες με δισ. ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού για να επιτύχουν το στόχο των κεφαλαιοποιήσεών τους.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται η πρεμούρα τους για τις αντεργατικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων για τα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, όπως και στο πλάι κάθε εργατικού και λαϊκού νοικοκυριού που απειλείται από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος θα καταθέσει εκ νέου Επίκαιρη Ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς. Τα μέλη του ΚΚΕ στις τράπεζες θα συνεχίσουν την πρωτοπόρα δράση τους μέσα από τα σωματεία του κλάδου για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΠΛΕΥΡΟ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!