ΚΚΕ – Αύξηση θητείας: «Θα φέρει προβλήματα στους φαντάρους και τις οικογένειές τους»

Δριμεία επίθεση, σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ασκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος προς την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το ΚΚΕ, μέσα από την ανακοίνωσή του, επιδεικνύει την αντίφαση στις πολιτικές επιλογές που έχει λάβει η κυβέρνηση την τελευταία περίοδο στο ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι παρόλο που η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή και μέσα στα μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας, απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, η ίδια φαίνεται να έρχεται σε αντίφαση με τις επιλογές της, σχεδιάζοντας εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, που εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή και συντηρώντας παράλληλα δεκάδες αποστολές Ελλήνων στρατιωτικών εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.

Την κατηγορεί, επίσης, και για «υιοθέτηση απαράδεκτων θέσεων», όπως ο καθορισμός των 6 ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων, αφήνοντας έτσι περιθώρια και δίνοντας άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις του Ορούτς Ρέις.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν με την αύξηση της θητείας, παρά προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα στους φαντάρους και τις οικογένειές τους με την αύξηση της θητείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΚΕ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΝΑΤΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!