Κίνημα Αλλαγής: Έχει μπει στον digital κόσμο

Με έναν πρωτοποριακό τρόπο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κίνημα Αλλαγής, πραγματοποιεί από τις 9 Απριλίου και κάθε εβδομάδα στο εξής το briefing ή αλλιώς τον γνωστό και ως πρωινό καφέ, προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Χαριλάου Τρικούπη στον digital κόσμο.

Στη συζήτηση εκτός από τους δημοσιογράφους συμμετείχαν και τα κεντρικά στελέχη της επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Παύλος Χρηστίδης, ο Παναναγιώτης Βλάχος, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Μανώλης Όθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαππας αλλά και ο διευθυντής του γραφείου τύπου Νίκος Βοσδογάνης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσίασαν τις 150 παρεμβάσεις τους που αφορά σε σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων η Ναυτιλία, Παιδεία, ο Τουρισμός, η Πρόνοια-Ανθρώπινα δικαιώματα – ενδοοικογενειακή βία, μέτρα στήριξης επαγγελματιών, επιστημόνων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, συνταξιούχων, εργαζομένων σε διαφόρους κλάδους, Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – ενίσχυση συστήματος υγείας.

Τόνισαν ότι δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ωστόσο, επισημαίνουν τυχόν καθυστερήσεις και κενά της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να μηδενίζουν την προσπάθεια της.

Συζητώντας για τις προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής έθεσαν το πλαίσιο σε τέσσερις άξονες. Πρώτη να βγει η κοινωνία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την πανδημία. Βασικό όπλο για την επίτευξή της, ειναι η θωράκιση και η μόνιμη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεύτερη είναι να βγει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή. Να μην εκτιναχθεί η ανεργία, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση και να μην πάμε σε νέα μνημόνια, που θα βυθίσουν τη χώρα σε νέα καταστροφική ύφεση. Τρίτη είναι ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα προκύψει από το διάλογο κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων. Και τέλος, τέταρτη προτεραιότητα μας είναι η αταλάντευτη υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και μια δίκαιη, αλληλέγγυα και ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα που θα επιμερίζει ευθύνες.

Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως καταλύτης για την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του κόμματος. Οι συσκέψεις στελεχών και της Κ.Ο, οι συνεδριάσεις των τομέων γίνονται ήδη διαδικτυακά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, την διαχείριση μηνυμάτων πολιτών που ζητούν βοήθεια και αλληλεγγύη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΟ, DIGITAL, ΚΙΝΑΛ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!