ΚΙΝΑΛ: Ξαναγυρνάμε στην εποχή των επιδομάτων, του συντεχνιασμού και των ρουσφετιών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης στις θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ΝΔ υποσχόταν προεκλογικά ότι θα καταργούσε τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειασμό. Πριν όμως περάσουν έξι μήνες στην εξουσία, άρχισε να κάνει τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν. Δεν πρόκειται για μια περιστασιακή αστοχία. Παρατηρούμε τοποθετήσεις φίλων και συγγενών σε όλα τα επίπεδα: στα νοσοκομεία, στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων, στα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, ακόμα και ανοίκειες παρεμβάσεις σε φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ.

Η παλιά γνωστή πελατειακή πρακτική της Δεξιάς δεν σταμάτησε όμως στις τοποθετήσεις ημετέρων. Με το πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου υγείας που κατέθεσε – χαρακτηριστικό δείγμα κακής νομοθέτησης – προχωρά στο μοίρασμα επιδομάτων και κάθε είδους «φιλοδωρήματος» σε μια αγοραία προσπάθεια δημιουργίας κομματικής πελατείας.

Έτσι μεταξύ των διατάξεων του νομοσχεδίου σκούπα ξεχωρίζουμε εκείνες που δίνουν:
  1. Ειδικό επίδομα θέσης ευθύνης στον μετακλητό(!) γενικό διευθυντή κυβερνοασφάλειας, τον οποίο επιλέγει ο Υπουργός.
  2. Επίδομα σε όλους τους προϊσταμένους της γενικής διεύθυνσης κυβερνοασφάλειας καθώς και σε όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν.
  3. Ειδικό επίδομα 650 ευρώ στον συντονιστή πολιτικής προστασίας ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος που επιλέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με βάση τις φωτογραφικές ρυθμίσεις του νόμου 4623 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι.
  4. Ειδικό επίδομα 450 ευρώ σε κάθε μετακλητό περιφερειακό συντονιστή πολιτικής προστασίας. Μάλιστα η κυβέρνηση, δεν διστάζει να προβλέψει και την δυνατότητα να καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα και σε συνταξιούχους που θα επιλεγούν για τις θέσεις αυτές με την ρητή πρόβλεψη ότι το ποσόν αυτό θα δίνεται επιπλέον του συνόλου της κύριας και επικουρικής σύνταξης!
  5. Ελεγκτική αποζημίωση ανά έλεγχο μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως στους επιθεωρητές εργασίας (αντί αναπροσαρμογής των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τους).
  6. Ελεγκτική αποζημίωση ανά έλεγχο μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως. στους επιθεωρητές περιβάλλοντος (αντί αναπροσαρμογής των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τους).
  7. Έναν επιπλέον μισθό στους γιατρούς που εργάζονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και στα κέντρα ταυτοποίησης.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι παρατάσεις συμβάσεων που προβλέπονται στο νομοσχέδιο καθώς και η σωρηδόν σύσταση προσωποπαγών θέσεων, δηλαδή θέσεων οι οποίες είναι ρεζερβέ για ένα συγκεκριμένο άτομο κάθε φορά, στις οποίες προβαίνει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για το υπουργείο του, καταλαβαίνει κανείς, ότι η αυτοπροβαλλόμενη ως «κυβέρνηση των αρίστων» δεν είναι παρά μια κυβέρνηση των αρεστών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΟΧΗ, ΚΙΝΑΛ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!