ΚΙΝΑΛ: Πνίγεται η συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Νοέμβριος
Back
ΚΙΝΑΛ: Προαλείφονται για υποψήφιοι Κεγκέρογλου, Γερουλάνος -Τι ζητούν

ΚΙΝΑΛ: Πνίγεται η συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών

«Η τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία επιδιώκεται η εισαγωγή του ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές των οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί βαρύ πλήγμα στην συνδικαλιστική ελευθερία και τις κατακτήσεις της ΠΟΑΣΥ, που πέτυχαν από το 2011 την δυνατότητα εκλογής μέσω της συγκρότησης συνδυασμών, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Το σύστημα αυτό λειτούργησε μέχρι σήμερα επιτρέποντας την έκφραση όλων των διαφορετικών απόψεων, όπως δηλαδή γίνεται παντού αλλού στο χώρο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ.

«Η τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν μέσω μιας ήδη διανοιχθείσας εκλογικής διαδικασίας σε πολλές συνδικαλιστικές ενώσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση ή διαβούλευση και χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αποδεικνύει ότι η αντίληψη της κυβέρνησης για τον συνδικαλισμό αφορά σε άλλες εποχές, όταν ο αστυνομικός δεν έπρεπε να έχει άποψη ή για την ακρίβεια, θα έπρεπε να έχει την άποψη της κυβέρνησης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη «ντροπολογία» και να επιτρέψει στον αστυνομικό συνδικαλισμό να ασκηθεί, όπως έως τώρα ασκούνταν, με ελευθερία, πολυφωνία και πλουραλισμό» υπογραμμίζεται.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!