κιναλ-οι-τελικοί-υποψήφιοι-και-οι-υπογ-597913
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.10.2021 | 18:48

ΚΙΝΑΛ: Οι τελικοί υποψήφιοι και οι υπογραφές που κατέθεσαν

Όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία στις 18:00.

Συγκεκριμένα, αναμένοντας την τελική πιστοποίηση:

Παπανδρέου: Κατέθεσε 20.000 υπογραφές και 82 υπογραφές μελών ΚΕ

Ανδρουλάκης: Υποψήφιος με 20.000 υπογραφές και 110 μέλη της ΚΕ

Χρηστίδης: Κατέθεσε 7.000 υπογραφές

Γερουλάνος: Κατέθεσε υπογραφές από 6.245 πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Λοβέρδος (5.200 υπογραφές) και Καστανίδης (8.393 δηλώσεις στήριξης) έχουν ήδη καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ από την περασμένη Παρασκευή τις δικές τους υπογραφές, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου που είχε καταθέσει χθες, 6.837 υπογραφές, σήμερα αποσύρθηκε μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου.

Την υποψηφιότητα Α. Λοβέρδου στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες», όπως ανέφερε.

Οι δηλώσεις:

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του αφού πρώτα ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά, ενώ έθεσε και τον στόχο του που είναι “η μάχη απέναντι στη συντήρηση”.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ύποπτο τον όρο προοδευτική διακυβέρνηση. “Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί” τόνισε σε ραδιοφωνική του δήλωση.

“Kατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας, 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι” τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε με τη σειρά του: “Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος”.

Από πλευράς του ο Παύλος Χρηστίδης είπε: “7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας”.