ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση παραγράφει πειθαρχικές & ποινικές διώξεις αιρετών της αυτοδιοίκησης

Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, με κατάλυση του δημοσιονομικού ελέγχου -ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου- φέρνει η βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, καταγγέλλει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Πρόκειται για παραγραφή, όπως υποστηρίζει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, των ευθυνών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Η κ. Λιακούλη υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία εξαλείφει με μονοκονδυλιά πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!».

Με αυστηρή κριτική επισημαίνει ότι «εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο, πέρασε η κυβέρνηση αυτή τη διάταξη νόμου χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο, χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, με σοβαρότατη αμφισβήτηση της συνταγματικότητάς της».

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το μέγεθος της παρέμβασης και ειδικά τα πρόσωπα που αφορά, όπως αναφέρει «να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε πόσες υποθέσεις αυτή η διάταξη αναφέρεται, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών αναμιγνύονται σε κακουργήματα».

Επίσης, ζητάει από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, να λάβουν καθαρή θέση για το θέμα αυτό και να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΙΝΑΛ, ΛΙΑΚΟΥΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!